Datlovo-mandlové sušenky z dýňového pyré

Zdravé sušenky z dýně hokaido, mandlí a datlí

Další recept na využití dýně hokaido a pyré z ní. A zase na sladko.

Připravte si:

  • hrst čerstvě mletých sušených datlí
  • hrst čerstvě mletých mandlí
  • 3 vrchovaté lžíce pyré
  • 3 vrchovaté lžíce BIO ovesných vloček
  • lžičku neloupaného sezamového semínka

Přísady smícháme a dostaneme tím měkké těstíčko, které rozprostřeme na pečící papír a pečeme cca 30 – 40 minut, do mírného zhnědnutí. Plech vyndáme z trouby a ještě za tepla těsto nakrájíme. Sušenky z dýňového těsta zůstanou i po vychladnutí mírně vláčné. Díky sušeným datlím jsou sušenky krásně sladké a není proto potřeba přidávat cukr ani jiné sladidlo.

Spolu se sušenkami můžeme upéct také vydloubaná dýňová semínka posypaná solí a kořením.

Některé ingredience dobře pořídíte na zodo – třeba sezam nebo mandle.

Domácí křupavá pečená dýňová semínka