Čokoládové bonbony s praženými arašídy

Domácí čokoládové bonbony s arašídy

Temné čokoládové bonbony se zlatými arašídovými střípky.  Jedna z nejjednodušších věcí, kterou můžete na vánoční mísu připravit, a to i klidně úplně na poslední chvíli.

Co je potřeba:

  • kvalitní tmavá čokoláda – bez přidaných tuků a aditiv
  • loupané arašídy, ideálně nepražené, o pražení se postaráme sami

Poměr surovin je na každém, u mě to bylo asi 4 díly čokolády, 1 díl arašídů.

Na lití bombonů můžeme použít různé formičky nebo třeba klasické košíčky na bombony. Taky můžeme dělat jednu velkou placku, kterou po ztvrdnutí nalámeme.

Arašídy dáme do pekáčku nebo jakékoliv nádoby vhodné do trouby. Pražíme nasucho při 160 stupních, tak dlouho, dokud nebudou tmavě zlaté. Poté je necháme vychladnout. Když jsou studené, nadrtíme je, ideálně v hmoždíži. Vzniknout nám různě velké, zlaté kousky.

Čokoládu roztavíme, nejlépe ve vodní lázni.

Bombony mohou mít jednu, nebo dvě strany pokryté arašídy, to záleží jen na vás. V tomto druhém případě arašídy dáme na dno formiček nebo košíčků, zalijeme tekutou čokoládou a navrch dáme další vrstvičku buráků. Uhladíme a necháme ztuhnout.

Domácí čokoládové bonbony s praženými arašídy