Chřest s jogurtovo-ředkvičkovým dresinkem

Opečený křest s jogurtovým dresinkem

Zase chřest. Je jeho sezóna a číhá všude. Když je za dobrou cenu, vyplatí se po něm sáhnout. Je skvělou ingrediencí rychlých a jednoduchých receptů. Stačí k němu málo a máte krásný čerstvý jídlo, se spoustou zelenýho barviva :).

Tentokrát jsem to pojala opravdu jednoduše – k chřestu přišel akorát hrášek a pár brambor. A nakonec druhá „hvězda večera“ – jogurtový dresink s ředkvičkami.

Suroviny (2 porce):

  • svazek zelenýho chřestu
  • pár brambor dle chuti
  • mražený hrášek
  • olivový olej
  • 150 g jogurtu, čím tučnější tím lepší
  • 3 větší ředkvičky
  • 1 lžíce kapar
  • 1/2 lžičky jablečnýho octu
  • sůl a pepř

Chřest dobře opláchneme a odkrojíme mu tuhé konce (ten silnější konec, který může být až dřevnatý). Na pánvičce na trošce olivového oleje ho opečeme, za průběžného otáčení. Hotový bude ve chvíli, kdy bude lehce změklý. Trval to bude asi 12 minut.

Brambory připravíme, jak jsme zvyklí. Já vždy v papiňáku.

Ve skleničce si smícháme jogurt s najemno nastrouhanou ředkvičkou. Vmícháme posekané kapary, jablečný ocet a osolíme, opepříme dle chuti. Pokud příliš neholdujete kyselému, dávejte ocet po kapičkách, až se dostanete na tu správnou chuť.

Tenhle dresink se hodí ke spoustě věcí, tohle jen jeden zelený příklad :)

Hrášek „oživíme“ – zalijeme vařící vodou a necháme ho ohřát, pak zcedíme.

Při servírování můžeme ještě lehce dosolit chřest.

Opečený křest s jogurtovým dresinkem

 

dify.cz