Chorizová cizrna s rukolovou oblohou

Rychlá cizrna s chorizem a rukolou

Chorizo a cizrna jsou dvě mimořádně španělské suroviny. Dělá se z nich bezpočet jídel a spousta z nich je jednoduchá a rychlá. Tohle jídlo není recept v pravém slova smyslu. Je ale dobrým řešením pro chvíle, kdy na nic není čas a my přesto potřebujeme dostatečně syté a hodnotné jídlo.

Pravé chorizo není vůbec nic špatného, v jeho složení najdeme pouhé čtyři ingredience – vepřové maso, chorizovou papriku (pimentón), česnek a sůl. Takže pokud seženete tuto variantu, případně lehce jinou bez chemie, kupte si aspoň dva kusy.

Co potřebujeme (na 2 porce):

  • vařenou cizrnu (moje je ze skla, 400 g čisté váhy)
  • chorizo (dala jsem 180 g)
  • mořskou sůl
  • bylinky – v mém případě tymián
  • rukolu, případně i další zeleninu

Rukolu lehce opereme, pokud je potřeba, a necháme okapat.

Chorizo nakrájíme na kousky a začneme opékat na pánvičce. Je možné, že vyteče hodně tuku, takže případně ho odebereme a necháme jen to, co strávíme :). Teď záleží na každém, jak moc chce mít chorizo vysušené, podle toho ve správném momentě přidá přecezenou cizrnu. Tu už stačí jen ohřát.

Na talíři pak posypeme bylinkou a případně dosolíme (některá choriza jsou poměrně málo slaná).

Já si lehce posolila i rukolu, dokud byly lístky vlhké, aby to tam ulpělo

Rychlá cizrna s chorizem a rukolou

 

dify.cz
Countrylife.cz