Chlebíčky s ricottou a rajčátky

Chlebíčky s ricottou, rajčátky a bazalkou

Ricottu jsem si poprvé koupila před spoustou let v Itálii. Byla to ta slavná ricotta, takže jsem se na ni těšila jak malá. Jenže po otevření a první ochutnávce mě radost přešla. Byla totiž nijaká. Takže nakonec skončila v koutě v lednici a ani nebudu líčit, jak po dvouch měsících dopadla. Dneska už mám naštěstí víc fantazie a tak když nám do lednice opět zabloudila, už jsem byla schopná vymyslet něco kloudnějšího. Tenhle recept je ideální hlavně pro ty, kteří zatím moc nevědí, co s takovou ricottou dělat. Je to totiž geniálně jednoduché a krásně svěží. A nemusím líčit, jak moc se tenhle recept hodí, pokud potřebujete rychlé a krásné pohoštění.

Co potřebujeme:

  • kvalitní pečivo – ideálně kváskové a nejlépe domácí
  • ricottu
  • rajčátka – v tomto případě vidíte třešňová, klidně se dají i standardně narostlá
  • lístky bazalky
  • extra panenský olivový olej
  • mořskou sůl

Postup je super easy a všechno to zabere jen chviličku. Krajíčky pomažemě štědrou dávkou ricotty, přidáme na kousky nakrájená rajčátka, lístky bazalky a nezapomeneme na pár kapek oleje a taky na sůl.

Podle chuti klidně přidáme další bylinky nebo zeleninu.

Chlebíčky s ricottou a třešňovými rajčátky

Nejjednodušší recept s ricottou