Černý jablečný Masala čaj

Černý jablečný Masala Chai

S poklesem teplot roste chuť na teplé nápoje. A protože Masala koření mě naprosto nadchlo, rozhodla jsem se ho skloubit s dalšími dvěma „nápojovými“ ingrediencemi – černým čajem a jablkem.

Co potřebujeme – na každý šálek:

  • slupku aspoň z půlky malého jablka, ale čím víc tím líp
  • kousek jablíčka – oloupané jablko doporučuju přikrýt, já ho prostě nechala na talířku a přikryla miskou, aby nezhnědlo.
  • 1/4 lžičky Masala Chai koření – recept tady
  • černý čaj
  • med, pokud chceme (koupit)

Vodu a jablečnou slupku + Masala koření v množství dle počtu šálků dáme společně na plotnu na velmi mírný plamen. Necháme to asi 15 minut, stále se snažíme, aby se nám to nezačalo vařit. Vypneme a dáme louhovat černý čaj – tady se řiďte jen svými zkušenostmi, aby čaj byl tak akorát, ani silný ani slabý. Čaj můžeme ještě osladit medem. Nakonec čaj přecedíme a přidáme na kousíčky nakrájené jablko.

Černý jablečný Masala čaj

dify.cz