S poklesem teplot roste chuť na teplé nápoje. A protože Masala koření mě naprosto nadchlo, rozhodla jsem se ho skloubit s dalšími dvěma „nápojovými“ ingrediencemi – černým čajem a jablkem.
Co potřebujeme – na každý šálek:
- slupku aspoň z půlky malého jablka, ale čím víc tím líp
- kousek jablíčka – oloupané jablko doporučuju přikrýt, já ho prostě nechala na talířku a přikryla miskou, aby nezhnědlo.
- 1/4 lžičky Masala Chai koření – recept tady
- černý čaj
- med, pokud chceme (koupit)
Vodu a jablečnou slupku + Masala koření v množství dle počtu šálků dáme společně na plotnu na velmi mírný plamen. Necháme to asi 15 minut, stále se snažíme, aby se nám to nezačalo vařit. Vypneme a dáme louhovat černý čaj – tady se řiďte jen svými zkušenostmi, aby čaj byl tak akorát, ani silný ani slabý. Čaj můžeme ještě osladit medem. Nakonec čaj přecedíme a přidáme na kousíčky nakrájené jablko.