Bůček na cibuli s hlívou z pomalého hrnce

Bůček s hlívou a cibulí

Dobře udělaný libový bůček je lahůdka a vůbec se ho nemusíme bát jednou za čas udělat. Tenhle je s pořádnou hromadou cibule a hlívy.

Co potřebujeme:

  • pěkný libový bůček
  • fůru cibule
  • hlívu
  • drcený kmín
  • sůl a pepř
  • mletou papriku
  • vývar (nebo vodu)
  • chilli omáčku – dle našeho receptu – volitelné!
  • přílohu

Bůček poskládáme do pomalého hrnce a osolíme, opepříme, okmínujeme a poprášíme paprikou.

Cibuli očistíme a nakrájíme na půlkroužky a přidáme do hrnce. Hlívu si taky očistíme a nakrájíme na proužky, navrstvíme na cibuli. Opět lehce solíme, pepříme a přidáváme mletou papriku a kmín. Nakonec přidáme vývar nebo vodu – jen trochu, zhruba 2 dcl. Maso i cibule šťávu pustí a přitom se skoro nic z pomaláče neodpaří.

Pomalíme.  U nás to trvalo asi 4 hodiny na stupeň high, v průběhu pomalení lze ještě přidat trochu vody, záleží jak moc šťávy chceme získat. Cibule ale sama o sobě udělá krásnou hustou šťávu plnou chuti. Jakmile je maso dostatečně měkké,  můžeme servírovat s námi vybranou přílohou.

Tip: může se to vylepšit tak, že to necháme dalších 10-20 minut zapéct v troubě, získá to kůrčičku a barvu

Bůek z pomalého hrnce s hlívou

Bůek z pomalého hrnce s hlívou a cibulí

dify.cz
Countrylife.cz