Bezlepkové květákové placičky s kurkumou

Květákové placičky s kurkumou

Normální květákové placičky jsou moc fajn, ale ve žlutém vydání jsou ještě lepší! Kurkumy není nikdy dost a přidat ji do květákových placiček má minimálně dvě významná plus – máme na talíři další porcičku tohoto zázračného koření a naše placičky mají nádhernou žlutou barvu. To je něco pro škaredé dny bez světla! :)

Co jsem použila:

  • asi 1,2 kg květáku
  • 3 vajíčka
  • 1/2 šálku kukuřičné mouky(koupit)
  • 1 lžička kurkumy (koupit)
  • 1 lžička soli do těsta + na posypání
  • pokud je potřeba olivový olej nebo špek na vymazání pánve

Květák omyjeme, odstraníme případné nevzhledné kousíčky a rozdělíme na menší růžičky. Poté ho vhodíme do hrnce s vařící vodou a vaříme asi tak 7 minut. Tohle je potřeba hlídat a jakmile květák začne být měkký, vyndáváme. Je to věc překvapivě rychlá, tak abychom neskončili s květákovou kaší.

Květák rozmačkáme (třeba vidličkou) a přidáme k němu 3 vajíčka a půl hrnečku kukuřičné mouky. Osolíme, opepříme, odměříme kurkumy. Dobře promícháme, hmota musí připomínat těsto.

Pokud je třeba, vymažeme pánvičku špekem nebo ji potřeme olivovým olejem. Lžící na ni klademe hromádky, které pak roztíráme a uhlazujeme, aby nám vznikly pěkné placičky. Nakonec ještě lehce posolíme.

Jakmile vidíme, že se nám hmota na pánvi zpevnila, placičky postupně opatrně otočíme. Druhou stranu pečeme už asi jen minutku.

Domácí bezlepkové květákové placky s kurkumou

Domácí bezlepkové květákové placky s kurkumou

Květákové placičky s kurkumou

dify.cz